Modul 5 – Underhåll

Puh! Nu är du på banan! Det kanske tog tid men det är värt det!

Här kommer lite mer filosofi, mentala övningar varvat med praktiska tips och råd för ett fortsatt organiserat liv.

När du väl kan det

De flesta av oss behöver inte följa alla listor och schema slaviskt, vi kan avvika från dem och hitta tillbaka vid behov, modul 5 handlar om just det. Det jag däremot vill trycka på är vikten att lägga tillbaka sakerna på sin rätta plats. Även om du inte gör det direkt så ha för vana att plocka undan, för när det tar dig längre än en halvtimma att plocka rätt i ditt hem då är du ute på hal is!

Du kommer också att behöva anpassa och omvärdera lösningar allt eftersom ditt liv ändras och utvecklas, barn, jobb, vanor, husdjur, ja det finns massor av saker som vävs in i ditt liv och som du behöver anpassa dig till. Det är du som till 80-100% måste anpassa dig – för du kan inte förvänta dig att andra ska anpassa sig men om det är människor som är kommunikativa så kan du förklara din filosofi och hur du vill ha det för dem, men räkna inte med att de ska lyda!

Reboota

När du känner att dig mer stressad, och du finner dig själv funderande i mataffären vad ni ska äta till middag, när du inte kommer på dig själv med att klaga på att du inte har tid det är då det är dags att sätta sig ner och se över hur allt fungerar, är ni flera i hemmet så är det bra om alla är med i den utsträckning de kan så att de känner sig delaktiga. Återgå till de rutiner ni behöver för att kunna minska stress och vånda.

Det kan vara svårt att sluta

När du väl börjat rensa, få ordning och kommit in i ett tankesätt som kommer att sporra dig att fortsätta. Om du har gjort en rensning som kändes bra så kommer du att göra fler, sakerna kommer inte vara så viktiga och du kommer säkerligen fundera innan du skaffar nya. Använd dina resurser, tid och pengar väl njut av det du skapat och jaga inte ouppnåeliga mål som att vara ”i harmoni” för det är du som skapar harmonin i dig.

2 reaktioner till “Modul 5 – Underhåll”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *